0505844923 Vapaaherrantie 2, 40100 JKL (Ma-pe 10-17, la 10-13 - heinäkuussa la suljettu) ompelimo@farkkusauma.fi

Kierrätysfarkkutuotteet: 

Mistä kaikki farkkumateriaali tulee teille?
Suurin yhteistyökumppanimme on Jyväskylän Katulähetys ry, jonka lajittelun kautta pelastamme vuosittain farkkuja satamäärin pois kaatopaikalta. Lisäksi saamme lahjoituksia asiakkailta. Meille kelpaa kaikki pesukoneen jäljiltä olevat farkkuvaatteet, myös resut ja kauhtuneet. Myös nahkavaatteet ja pitsi kelpaavat.

 

Voinko tuoda teille vanhat farkkuni?
Kyllä! Voit tuoda pestyt farkkusi meille Jyväskylän myymälään Vapaaherrantie 2 aukioloaikojen puitteissa. Otamme vastaan puhtaita farkkuja, farkkutakkeja ja muita farkkuvaatteita sekä pitsiä ja nahkaa eikä haittaa, vaikka vaate olisi rikkinäinen!

 

Miksi kannattaa valita käytetyt farkut tuotteiden materiaaliksi?
Farkku on kaunis ja monipuolinen materiaali. Farkut, joissa ei ole käytetty elastaania ovat kestävämpiä kuin lähes kaikki nykyään valmistettavat strech-farkut. Käytämme tuotteissamme molempia. Materiaali on erinomainen esimerkiksi sisustustuotteissa; farkku kestää kulutusta vaikkapa istuimen päällisenä tai päiväpeittona. Kierrätysfarkku on pehmennyt ajan ja pesujen saatossa, joten se tuntuu hyvältä ihoa vasten.

Strech-farkuista saadaan oikeilla leikkaus- ja ompelumenetelmillä sopivia paloja eri kohtiin vaatetta, joissa tarvitaan joustavuutta.  

Farkkukankaista saadaan sommittelemalla hauskoja väriyhdistelmiä, mm. sinisen sävymaailma on todella laaja ja meiltä löytyy farkkua lähes kaikissa sateenkaaren väreissä.

 

Olen erityisen pieni-/isokokoinen. Onko minulle mitään valmiita farkkuliivejä tai -mekkoja?
Myymälässämme Jyväskylässä meillä on valmiina liivejä, mekkoja ja tunikoita koossa 3XS – 5XL eli koosta viis, kaikille löytyy sopiva;)

 

Olen erityisen pieni-/isokokoinen. Teettekö mittatilausompelua?
Valmistamme liivit, mekot ja tunikat myös mittojen mukaan. Meiltä saat istuvan ja kauniin vaatteen valitsemillasi yksityiskohdilla. Toimitusaika 1-3vk tilauksesta.

 

Haluan tilata itselleni uuden vaatteen. Pitääkö farkkuliivin tai -mekon suunnittelua varten varata erillinen aika?
Olet milloin vain aukioloaikojen puitteissa tervetullut pistäytymään myymälässä sovittamaan vaatteita niin selvitetään mikä meidän kokotaulukkomme koko vastaa sinun kokoasi. Kirjataan toiveet ylös ja laitetaan vaate työn alle.  Voit myös varata ajan sovitukseen aukioloaikojen ulkopuolella lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ompelimo@farkkusauma.fi , jolloin voimme rauhassa määritellä oikean koon, suunnitella yksityiskohtia ja keskustella väritoivomuksista.

 

Voiko farkkuliivejä tilata koko työporukalle?
Ilman muuta! Farkku on kestävä materiaali ja soveltuu hyvin yksilölliseksi tai brändin mukaiseksi työvaatteeksi koko työporukalle, miehille ja naisille. Voimme lisätä tarvittavan määrän taskuja tai muita yksityiskohtia liiveihin riippuen toimialasta ja toiveistanne. Liiveihin on mahdollista saada myös esim. yrityksen logo brodeerattuna tai painettuna.

 

En löytänyt sopivan kokoisia farkkurukkasia myymälästänne/messupisteeltänne.
Ei hätää! Ilmoittamalla kätesi mitat pystymme valmistamaan juuri sinulle sopivat lämpimät rukkaset. Me valmistamme myös lasten rukkaset ja erityissuuret rukkaset. Tilaa rukkaset tästä.

 

Mistä farkkutuotteiden hinta muodostuu?
Farkkujen lajittelu, pesu ja yhteensopivien materiaalien työstäminen ovat kuluja, joita ei synny uusiin kankaisiin verrattuna. Ennen kuin saat käsiisi valmiin farkkutuotteen, on sen taustalla pitkä ideointi- ja suunnittelutyö, jonka jälkeen farkkumateriaali sommitellaan ja ommellaan käsityönä valmiiksi kierrätysdesign-tuotteeksi.

Naisellinen farkkumekko

 Arvot

Miten ekologisuus ja kierrätysajattelu toteutuu yrityksenne arjessa?
Kestävä kehitys ja kierrätys on meidän juttu! Toimintamme perusajatuksena on vähentää tekstiilijätettä ja uusiokäyttää materiaaleja. Haluamme luoda uniikkeja tuotteita ja käyttää materiaalina erityisesti farkkua, jonka elinkaarta päästään tällä tavoin pidentämään.

Uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa valtavan määrän vettä: 10-20 000 litraa per farkut. Käytämme tuotteissamme aina kierrätysfarkkua. Käytämme myös kierrätettyä nahkaa ja pitsiä. Kannustamme asiakkaitamme ensisijaisesti korjauttamaan vanhat vaatteensa omaan käyttöön ennemmin kuin laittaa kierrätykseen tai heittää roskiin. 

Myymälässämme ja messu- ja markkinakalusteissa ja -materiaaleissa käytämme mahdollisuuksien mukaan samoja kylttejä ja mainostekstiileitä.  Pyrimme ostamaan myymäläkalusteet käytettynä ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Huollatamme ompelukoneemme paikallisen toimijan kautta ja ostamme ompelussa tarvittavia materiaaleja mahdollisuuksien mukaan suomalaisilta yrityksiltä. Kierrätysajattelumme ulottuu luonnollisesti myös ompelimossa syntyvään jätteeseen; lajittelemme jätteemme ja vältämme kertakäyttöastioita ym. Edellytämme tätä myös meillä työskenteleviltä työntekijöiltä ja harjoittelijoilta. 

Hyödynnättekö ylijäämämateriaalin?
Kyllä! Ajattelemme, että käsissämme oleva farkkujäte on raaka-aine uusille tuotteille. Hyödynnämme vanhoista farkkutuotteista (farkut, farkkuhameet, farkkutakit) kankaan esimerkiksi farkkuliivien valmistukseen. Vetoketjut, taskut ja muut yksityiskohdat hyödynnämme farkkurukkasissa ja yksityiskohtina farkkuliiveissä ja -mekoissa.  Farkkurukkasiin käytettävä teddykarva synnyttää leikkuujätettä, jota muun muassa myymme  pussitavarana ja se soveltuu esimerkiksi pehmoeläinten täytteeksi. 

 

Asiakkaat ja henkilökunta
Huomioimme asiakkaamme ja työntekijämme yksilöinä. Koemme asiakkaiden ongelmat positiivisina haasteina, jotka taklaamme yhdessä. Haluamme kehittyä jatkuvasti ja asiakaspalautteet ovat siinä suureksi avuksi. Tavoitteenamme on olla joustava työnantaja; kuuntelemme herkällä korvalla työntekijöidemme toiveita ja mahdollisuuksien mukaan annamme mm. etätyömahdollisuuksia, jotta eri elämäntilanteissa toimivat työntekijämme pystyvät parhaiten sovittamaan yhteen työn ja perhe-elämän. 

 

Miten tuotteitanne voi tilata?
Farkkurukkasia voit tilata täältä.

Toistaiseksi voit tilata muita tuotteitamme lähettämällä meille s-postia ompelimo@farkkusauma.fi tai ottamalla yhteyttä täältä. Olemme lisäämässä Facebookin kauppaan tuotteita, joissa on selkeät mitat eli mm. koristetyynynpäällisiä, päiväpeittoja ja verhoja. Farkkumekkojen ja -liivien osalta suosittelemme poikkeamaan myymälässämme Jyväskylässä, niin voit rauhassa sovitella valmiita tuotteita tai suunnitella yhdessä sinulle toiveidesi mukainen farkkuliivi, -mekko tai -tunika

Some-kanavissamme (FB & IG) ilmoitamme myös tapahtumista, messuista ja markkinoista, joissa voit tulla ostamaan tuotteita livenä.

Haluan tilata tuotteen ystävälle lahjaksi. Lähetättekö tuotteen suoraan ystävälleni?
Kyllä, toimitamme tuotteen ystävällesi maksamisen jälkeen. Tarvittaessa kirjoitamme mukaan viestin

Voiko teillä maksaa Mobilepaylla?
Ei valitettavasti vielä voi. Maksutapoina myymälässämme ovat korttimaksu, käteinen ja lasku. 

Korjausompelu – korjaamme kaikki vaatteet ja kodintekstiilit, minkä koneen alle saa.
Myös haasteelliset työvaatteiden vetoketjut ja muut korjaukset

 

Tarvitseeko korjattavan vaatteen tuonnista ilmoittaa etukäteen?
Ei tarvitse normaalitilanteessa mutta esim. juhlavaatteiden muokkaamisen yhteydessä tai sovitusta vaativissa tilanteissa on hyvä varmistaa, että ompelija on paikalla ottamassa mitat. Ota mukaan myös kengät, joiden kanssa juhlavaatteita on tarkoitus käyttää.

 

Kuinka kauan korjauksessa suunnilleen menee?
Tilanteesta ja sesongista riippuen 1-5 arkipäivää. Valmistettavissa vaatteissa 1-3 viikkoa tai sopimuksen mukaan.

Lyhennättekö housuja?
Kyllä. Otamme mitat, mikäli niitä ei ole merkattu jo kotona tai housuja ostettaessa. Peruslyhennyksen hinta on 18€.  Lyhennämme myös puvunhousuja, nahkahousuja ja haasteellisempia työ-, ulkoilu- ja urheiluhousuja.

Paljonko takin vetoketjun vaihtaminen maksaa?
25-60€ riippuen siitä, ratkotaanko, leikataanko vai onko vanha vetoketju jo ratkottu irti. Hintaan vaikuttaa myös se, laitetaanko normaali-, 2-suuntainen, kosteussuojattu vai työtakkiketju.

Voiko takin tuoda paikan päälle ja jättää korjattavaksi ja hakea sitten myöhemmin?
Kyllä! Lähetämme tekstiviestin, kun on valmista.
 

Ompeletteko myös verhoja?
Kyllä. Meillä on myös pieni määrä verhokangasta myytävänä ja ylä- ja alakäänteiden ompelu kuuluu aina hintaan. Teemme mielellämme verhoja myös kierrätysfarkusta.

Ostamani vaate ei istu minulle, mikä neuvoksi?
Muokataan vaatteesta sinulle sopiva. Tule vaatteesi kanssa meille Jyväskylän myymälään, niin katsotaan millä tavalla saadaan  isonnettua tai pienennettyä vaatetta tai parannettua sen istuvuutta. Joskus pienikin muokkaus riittää istuvuuden parantamiseksi. 

Onnistuuko teiltä erikoistoiveiden toteuttaminen?
Kyllä! Meiltä saat toiveidesi mukaiset tuotteet: muokkaamme tarvittaessa tuotteesta tarpeisiisi sopivan. Olemme valmistaneet esimerkiksi pyörätuolin käyttäjille pyörän suojia, tehneet veneisiin penkinpäällisiä ja muokanneet lemmikkien asuja. Tule ompelupulmasi kanssa käymään, niin ratkotaan se yhdessä!  

 

Ota rohkeasti yhteyttä:
Ota yhteyttä tai soita meille p. 050 5844 923. Voit myös laittaa sähköpostia ompelimo@farkkusauma.fi