Usein kysytyt kysymykset

Kierrätysfarkkutuotteet: 

Mistä kaikki farkkumateriaali tulee teille?
Suurin yhteistyökumppanimme on Katulähetys ry, jonka lajittelun kautta pelastamme vuosittain farkkuja satamäärin pois kaatopaikalta. Lisäksi saamme lahjoituksia asiakkailta. Meille kelpaa myös rikkinäiset farkut sekä nahka ja pitsi.

Voinko tuoda teille vanhat farkkuni?
Kyllä! Voit tuoda vanhat, pestyt farkkusi meille Jyväskylän myymälään Ahjokatu 12 aukioloaikojen puitteissa. 

Miksi kannattaa valita farkku tuotteiden materiaaliksi?
Farkku on kaunis ja monipuolinen materiaali. Farkut, joissa ei ole käytetty elastaania ovat kestävämpiä kuin nykyään valmistettavat strech-farkut. Käytämme tuotteissamme molempia. Materiaali on erinomainen esimerkiksi sisustustuotteissa; farkku kestää kulutusta vaikkapa istuimen päällisenä tai päiväpeittona. Kierrätysfarkku on pehmennyt ajan ja pesujen  saatossa, joten valmistamamme vaatteet ja sisustustuotteet ovat pehmeän tuntuisia iholla.

Strech-farkuista saadaan oikeilla leikkaus- ja ompelumenetelmillä sopivia paloja eri kohtiin vaatetta, joissa joustavuutta tarvitaan. 

Farkkukankaista saadaan sommittelemalla hauskoja väriyhdistelmiä, mm. sinisen sävymaailma on todella laaja. 

Olen erityisen pienikokoinen/isokokoinen. Onko minulle mitään valmiita farkkuliivejä tai farkkumekkoja?
Myymälässämme Jyväskylässä voit tulla ostamaan ja sovittaan valmiita mekko- ja tunikamalleja 3XS-5XL koossa. 

Olen erityisen pienikokoinen/isokokoinen. Teettekö mittatilausompelua?
Valmistamme liivit, mekot ja tunikat myös mittojen mukaan, niin saat istuvan ja kauniin vaatteen valitsemillasi yksityiskohdilla. Toimitusaika 1-3vk tilauksesta.

Pitääkö farkkuliivin tai -mekon suunnittelua varten varata erillinen aika?
Mielellään. Silloin ehdimme rauhassa määritellä oikean koon ja suunnitella yksityiskohtia ja keskustella väritoivomuksista. Varaa aika ompelimo@farkkusauma.fi. Voimme suunnitella tuotteen myös etänä.

Voiko farkkuliivejä tilata koko työporukalle?
Ilman muuta! Farkku on kestävä materiaali ja soveltuu hyvin työvaatteeksi koko työporukalle. Voimme lisätä tarvittavan määrän taskuja tai muita yksityskohtia liiveihin riippuen toimialasta ja toiveistanne. Liiveihin on mahdollista saada myös esim. yrityksen logo brodeerattuna.

En löytänyt sopivan kokoisia farkkurukkasia myymälästänne/messupisteeltänne.
Ei hätää! Ilmoittamalla kätesi mitat pystymme valmistamaan juuri sinulle sopivat lämpimät rukkaset. Me valmistamme myös lasten rukkaset ja erityissuuret rukkaset. 

Mistä farkkutuotteiden hinta muodostuu?
Farkkujen lajittelu, pesu ja yhteensopivien materiaalien työstäminen ovat kuluja, joita ei synny uusiin kankaisiin verrattuna. Ennen kuin saat käsiisi valmiin farkkutuotteen, on sen taustalla pitkä ideointi- ja suunnittelutyö, jonka jälkeen farkkumateriaali sommitellaan ja ommellaan käsityönä valmiiksi kierrätysdesign-tuotteeksi.

Arvot

Miten ekologisuus ja kierrätysajattelu toteutuu yrityksenne arjessa?
Toimintamme perusajatuksena on vähentää tekstiilijätettä ja uusiokäyttää materiaaleja. Haluamme luoda uniikkeja farkkutuotteita ja käyttää materiaalina erityisesti farkkua, jonka elinkaarta päästään tällä tavoin pidentämään.

Uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa valtavan määrän vettä: 10-20 000 litraa per farkut. Käytämme tuotteissamme aina kierrätysfarkkua Käytämme myös kierrätettyä nahkaa ja pitsiä. Kannustamme asiakkaitamme ensisijaisesti korjauttamaan vanhat vaatteensa ennen kierrätykseen tai roskiin laittamista. 

Myymälässämme ja messu- ja markkinakalusteissa ja -materiaaleissa käytämme mahdollisuuksien mukaan samoja kylttejä ja mainostekstiileitä.  Pyrimme ostamaan myymäläkalusteet käytettynä ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Huollatamme ompelukoneemme paikallisen toimijan kautta ja ostamme ompelussa tarvittavia materiaaleja mahdollisuuksien mukaan suomalaisilta yrityksiltä. Kierrätysajattelumme ulottuu luonnollisesti myös ompelimossa syntyvään jätteeseen; kierrätämme mahdollisuuksien mukaan jätteemme ja toivomme, että meillä työskentelevät työntekijät ja harjoittelijat omaksuvat saman mallin. 

Huomioimme asiakkaamme ja työntekijämme yksilöinä. Koemme asiakkaiden ongelmat positiivisina haasteina, jotka taklaamme yhdessä. Haluamme kehittyä jatkuvasti ja asiakaspalautteet ovat siinä suureksi avuksi. Tavoitteenamme on olla joustava työnantaja ja kuuntelemme herkällä korvalla työntekijöidemme toiveita ja mahdollisuuksien mukaan annamme mm. etätyömahdollisuuksia, jotta eri elämäntilanteissa toimivat työntekijämme pystyvät parhaiten sovittamaan yhteen työn ja perhe-elämän. 

Hyödynnättekö ylijäämämateriaalin?
Kyllä! Ajattelemme, että käsissämme oleva farkkujäte on raaka-aine uusille tuotteille. Hyödynnämme vanhoista farkkutuotteista (farkut, farkkuhameet, farkkutakit) kankaan esimerkiksi farkkuliivien valmistukseen. Vetoketjut, taskut ja muut yksityskohdat hyödynnämme farkkurukkasissa ja yksityiskohtina farkkuliiveissä ja -mekoissa.  Farkkurukkasiin käytettävä teddykarva synnyttää leikkuujätettä, jota muun muassa myymme  pussitavarana ja se soveltuu esimerkiksi pehmoeläinten täytteeksi. 

Farkkusauman tuotteet

Miten tuotteitanne voi tilata?
Farkkurukkasia voit tilata täältä.

Toistaiseksi voit tilata muita tuotteitamme lähettämällä meille s-postia ompelimo@farkkusauma.fi tai ottamalla yhteyttä täältä. Farkkumekkojen ja -liivien osalta suosittelemme poikkeamaan myymälässämme Jyväskylässä, niin voit rauhassa sovitella valmiita tuotteita tai suunnitella yhdessä sinulle toiveidesi mukainen farkkuliivi- tai mekko. 

Some-kanavissamme ilmoitamme myös tapahtumista, messuista ja markkinoista, joissa voit tulla katsomaan tuotteita livenä.

Haluan tilata tuotteen ystävälle lahjaksi. Lähetättekö tuotteen suoraan ystävälleni?
Kyllä, toimitamme tuotteen ystävällesi maksamisen jälkeen. Tarvittaessa kirjoitamme mukaan viestin

Voiko teillä maksaa Mobilepaylla?
Ei valitettavasti vielä voi. Maksutapoina myymälässämme ovat korttimaksu, käteinen ja lasku. 

Korjausompelu

Mitä talvitakin vetoketjun korjaus maksaa?
Vetoketjun vaihto 20-45€ + ketju riippuen siitä, ratkotaanko vai leikataanko vanha ketju pois vai onko se ratkottu valmiiksi. Takkivetoketjujen hinnat ovat 5-10€.

Voiko takin tuoda paikan päälle ja jättää korjattavaksi ja hakea sitten myöhemmin?
Kyllä! Lähetämme tekstiviestin, kun on valmista.

Tarvitseeko korjattavan vaatteen tuonnista ilmoittaa etukäteen?
Ei tarvitse.

Kuinka kauan korjauksessa suunnilleen menee?
Max viikko. Yleensä noin 1-4 päivää. 

Ompeletteko myös verhoja?
Kyllä vain, teemme korjausompelua kaikkiin tekstiileihin, minkä koneen alle saa laitettua

Aiemmin ostamani vaate ei enää istu minulle, mikä neuvoksi?
Muokataan vaatteesta taas sopiva! Tule vaatteesi kanssa meille Jyväskylän myymälään, niin katsotaan millä tavalla saadaan kauniisti isonnettua tai pienennettyä vaatetta tai parannettua sen istuvuutta. Joskus pienikin muokkaus riittää istuvuuden parantamiseksi. 

Onnistuuko teiltä erikoistoiveiden toteuttaminen?
Kyllä! Meiltä saat toiveidesi mukaiset tuotteet: muokkaamme tarvittaessa tuotteesta tarpeisiisi sopivan. Olemme valmistaneet esimerkiksi pyörätuolin käyttäjille pyörän suojia, tehneet veneisiin penkinpäällisiä ja muokanneet lemmikkien asuja. Tule ompelupulmasi kanssa käymään, niin ratkotaan se yhdessä!  

Ota rohkeasti yhteyttä:
Ota yhteyttä tai soita meille p. 050 5844 923. Voit myös laittaa sähköpostia ompelimo@farkkusauma.fi